A mai ebédem végül is hagymás-rostélyos csirkemáj paradicsommal.
Elkészítése és a hozzávalók listája nagyon egyszerű:
1 fej vöröshagyma
3-4 db csirkemáj
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
Elkészítése: a hagymát csíkokra vágom és felteszem a serpenyőben sülni, egy csipet sót teszek rá, hogy levet is eresszen. Ez idő alatt a csirkemájat kis csíkokra / kockákra vágom, hogy minél hamarabb átsüljön - ezzel is időt nyerve. Amint feldaraboltam már mehet is rá a hagymára, együtt pirítom őket. Az egész kb 10 percig tart. Amikor már teljesen átsült a máj minden oldala (nem nyershús-színű), akkor jöhet rá egy gerezd fokhagyma rápaszírozva. Az is ad egy kis ízt neki és még őröltem rá egy kis borsot, és már kész is.
A paradicsomot gerezdekre vágjuk, és már lehet is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése