Hétfő:
- ebéd: grillezett csirkemell + grillezett zöldségek
- vacsora: grillezett csirkemell + grillezett zöldségek + hasábburgonya a családnak
- leves: paradicsomleves betűtésztával (Marci kedvence, én kihagytam)
Kedd:
- ebéd: grillezett csirkemell + lecsó (gyerekeknek rizibizi)
- vacsora: grillezett csirkemell + lecsó (gyerekeknek rizibizi)
- leves: tarhonyaleves
Szerda:
megjegyzés:
a grillezett csirkemellet úgy készítem, hogy vékony szeletekre vágom, majd Kotányi Csirkefűszerrel ízesítem. Egy műanyag edénybe teszem a szeleteket, leöntöm olajjal és fokhagymát karikázok le. Ebben akárhány szeletet pácolhatsz, jó pár napig is elvan benne, nem romlik meg, és mindig csak annyit vegyél ki belőle, amennyit épp frissen meg akarsz sütni.
Tipp: Nálunk Flóri (másfél éves) nem nagyon szereti még a mellet, túl száraz neki ez a hús, így neki csirkecombot szoktam kicsontozni és azt sütöm meg, ugyanigy pácolás után, neki ez sokkal jobban csúszik :) - bőrét természetesen leveszem.
megjegyzés:
A grillezett zöldségeket úgy készítem, hogy a sárgarépát előre megfőzöm roppanósra, mert az nem sülne át a serpenyőben, karikára vagy csíkokra vágva főzd, úgy gyorsabb. Addig a többi zöldséget is fel lehet kockázni, én a legjobban a cukkinit, padlizsánt szeretem, de tegnap sikerült friss gombát vennem, azt is felkockáztam, és ha van otthon még karikázz rá újhagymát is, sokkal finomabb lesz az egész tőle. Kotányinak a GRILL fűszerét szoktam rászórni. Ebből is többet lehet előkészíteni, és akkor elég lesz az ebéd és vacsoraadagra is, és ráérsz frissen kisütni vacsoraidőben a többi zöldséget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése