Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemájat vágtam csíkokra
- 1 fej vöröshagymát - szintén csíkokra
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés só és bors
Elkészítése nagyon egyszerű:
Egy serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk, ebben megpirítjuk, pároljuk a csíkokra vágott vöröshagymát, aztán jöhet bele a csíkokra vágott csirkemáj, majd ha már elvesztette a nyers-hús-színét, akkor zúzhatod rá a fokhagymát, a sót és borsot is adhatod hozzá.
Én egy pici vizzel is fellocsoltam, hogy szaftosabb legyen. Isteni finom.
1 db kiflit ettem hozzá.
Kalória:
25 dkg csirkemáj: 430 kcal
1 fej vöröshagyma: 10 dkg-ra számítva 40 kcal
fokhagyma és a fűszerek kalóriaértéke elhagyható (bár a fokhagymának magas a kalóriaértéke, de ilyen pici mennyiségben szinte semmi)
1 db kifli: kb 150 kcal
összesen: 620 kcal - tökéletesen megfelel ebédnek :)
vacsorára már nem ajánlom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése